Култивиране на трюфели 
Култивирането на трюфели не е вече химера, в Италия култивирането на трюфели е реалност  повече от 30 години, предлагайки на тези които желаят да се занимават с подобен вид дейност да постигнат конкретни резултати.

Видовете трюфели които се култивират са: Tuber Melanosporum /черен трюфел/ и  Tuber  Aestivum Vittad /летен трюфел/.  Микоризираните растения със спори на Tuber Magnatum Pico /бял трюфел/ изискват повече внимание и грижи и стриктно спазване на няколко правила.
Трюфелите, които се добиват от култивирани растения  са с много по-добро качество в сравнение с тези добивани директно от природата, това се дължи на „привилегированите” условия,  в които растат. Условията и растежа на трюфелите / растението с което спорите си симбиозират, почвата и количеството вода/ са контролирани стъпка по стъпка, в резултат на което се цели да се постигне висококачествен продукт.

IL TARTUFO ALBA ще Ви помага стъпка по стъпка при култивирането на вашите трюфели. В този смисъл Ви предлагаме цялата необходима информация относно избора и доставката на микоризирани растения, селектиране на микоризирани растения и разбира се първата стъпка при реализирането на вашите собствени трюфелни насаждения. Растенията, които IL TARTUFO ALBA  ще подбере за вас са с висок процент и качество на микориза, което е гаранция за добър и сигурен резултат.

Това което отличава IL TARTUFO ALBA  от останалите „продавачи” е фактът, че ние сме в директен контакт с научния сътрудник д-р инж. лесовъд Марко Доминичи, който предлага своите услуги и научно обосновани отговори на всички ваши запитвания и молби.

Трюфелни насаждения

Да създадеш и отгледаш трюфелни насаждения означава да започнеш от нулата, тоест от засаждането на микоризирани растения. Но преди това съответния терен трябва да бъде подложен на анализ с цел идентифициране на подходящия вид растение.


МНОГО ВАЖНО! 

Констатирахме поява на нелоялна конкуренция в Румъния, изразяваща се в нелицензирани продавачи на микоризирани растения. Това се дължи на липсата на правни норми и контролни органи в областта на микоризираните растения. Европейските норми в тази област предвиждат процентът микориза да е над 35 %. Растенията, които ние Ви предлагаме са с 70 – 80 % на микориза, Разходите за подобен процент на микориза са значителни и по тази причина Ви обръщаме внимание, че растения предлагани на цени от 8-12 евро/ бр. са с нисък или недостатъчен процент на микориза.

За разлика от това, което другите продавачи Ви предлагат, нашите фиданки са сертифицирани от научноизследователския университет Тусчия  - Витербо, Италия. Ние се свързахме с тези „продавачи” с цел да разберем как функционира нелоялната конкуренция и установихме, че те са само едни обикновени продавачи без необходимите и задълбочени знания относно отглеждането на трюфелните култури. Те не знаят, че спецификата на терена играе особено важна роля в култивирането на трюфелите, те не знаят също и че предварителният анализ на почвата е много важен за избора на подходящ вид микоризирана фиданка. Те не предлагат и никакъв вид информация относно подготовката на терена и отглеждането  на подобен вид култури. Тези търговци не предлагат и никакъв вид услуги при последваща реализация на трюфелните култури. В тази връзка ние се питаме, какво ще правите, когато срещнете фитосанитарен проблем или проблем свързан с отглеждането, прибирането на реколтата, съхранението и продажбата на трюфелите.

Нашето директно сътрудничество с д-р инж. лесовъд Марко Доминичи – Италия е гаранция за качеството на предлаганите растения. Д-р инж. лесовъд Марко Доминичи е сътрудник повече от 10 г. в научноизследователския университет Тусчия – Витербо, Италия. Университет с международно признание в областта на научните изследвания и микоризирането на растения. Титлата си доктор, Марко Доминичи защитава на тема микоризиране на фиданки с цел добив на трюфели. С негово съдействие организирахме и предстои да организираме конференции и семинари по повод отглеждането на този вид култури.

Гаранция за качеството на предлаганите от нас растения е и процентът на микориза  от  70 – 80 %, сертифициран от научноизследователския университет Тусчия – Витербо, Италия. Целият процес свързан със образуването на спорите е наблюдаван от научноизследователския университет Тусчия – Витербо, Италия, от самото му начало -  инжектирането на сертифицираните спори до последния етап, този на контрол и определяне на процента на микоризата.

Култивирането на трюфелни растения се осъществява само след анализ на почвата от лицензиран орган / Бюро за научни изследвания по агрохимия/ и засаждането само на растения със сертификат за гаранция на микоризата издаден от одобрени на национално и европейско ниво организации.

Уведомяваме всички заинтересовани лица, че предлагаме при поискване и безплатно,  проверка на процента микориза относно закупени от други доставчици растения, само и единствено с цел да не станете жертва на измамници.


С уважение,

Il Tartufo AlbaПомощ онлайн
За връзка с д-р инж. лесовъд Марко Доминичи 
Д-р инж. лесовъд Марко Доминичи
емайл: dr.dominicimarco@yahoo.com
Generated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.comGenerated by Pure CSS Menu.com : Free CSS Drop Down Menu Generator CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com( натиснете тук )
Dluzhnost:

Turgovski predstavitel

Николета Симон


Tel.:  00359876900372
емайл kunti2009@yahoo.com